Sammen er vi på vej ud af Corona-tiden og ind i foråret, hvor alt grønnes og sender et stærkt signal om livet på den anden side af vinteren. Sådan er det også i FK 73; vi ser igen de grønne trøjer på fodboldbanerne, samt løbere og cyklister på vejene, som de første stærke signaler om, at det, der var, kommer tilbage til os. Og jeg er ikke i tvivl om, at det kommer stærkere og bedre tilbage. For der er så mange ting, der betyder noget for os, og som vi nu skal dyrke og værdsætte.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke har været let at være idrætsforening i det seneste års tid. Aktiviteterne har været stærkt reguleret, eller helt nedlukkede. Alle festerne og de sociale aktiviteter har været aflyst. Og det gør ondt. For i en forening som vores, er en idrætsforeningen meget mere end bare sport. For mange af os er det også en stor del af vores sociale liv. Så vi glæder os til det normale liv vender tilbage og vi kan mødes i byen til sport og samvær.

Ventetiden bruges i klubhuset

Vi besluttede i bestyrelsen, efter et dybt kig i klubkassen, at gå i gang med en planlagt renovering og ombygning af klubhuset. For det første skal klubhuset opdateres, så indretningen svarer bedre til vores behov, særligt ift. esport, der nu får egne lokaler med fast opstilling af computere. Og så kommer der en opdatering i de fleste lokaler med nye lofter og LED-lys, samt net- og strømadgang generelt. Det skal også nævnes, at der skiftes en række vinduer, og males i lyse farver indvendigt og udvendigt i farver, der matcher den grå antracitfarve på hallen. Begge ”indhak” i klubhuset inddrages. Det første, nærmest døren, indrettes som et koldt depot, hvor trækvogn, grill og andet kan stå. Indhakket længst væk inddrages til esport-lokalet. Udenfor skal flisebelægningen bag klubhuset lægges om, og samtidig laves der en flisegang op mod parkeringspladsen. Arbejdet er godt i gang, selv om der stadig er et stykke vej endnu. Arbejdet foregår under hensyntagen til, hvor mange vi må være samlet og at vi er lidt de samme folk, der mødes, så vidt det er muligt.

Jeg glæder mig over i arbejdet, at der har været stor hjælpsomhed fra både sponsorer og lokale håndværkere. Lad mig blot nævne, at vores lokale maler, Gramberg, har skaffet maling og hjælper med spartling og gode råd. Tømrermester Michael Haarup har bidraget med en bærende bjælke til loftet, hvor vi har nedtaget en stump mur. Også vores købmand, Thomas, har bidraget med et flot tilskud til fliser. Ser jeg på håndværkerlisten, så har der været tømrere, en murer, en elektriker og snart også en vvs-mand forbi. En kæmpe tak for indsatsen til alle! Og også tak til de frivillige i foreningen, der har brugt 100-vis af timer! Ingen nævnt, ingen glemt.

Corona-økonomi og generalforsamling

Vi var dygtige til, når jeg som formand skal vurdere det, at komme nogenlunde helskindede ud af 2020. Det skyldes først og fremmest, at der er stor ansvarlighed i de enkelte udvalg. I flere omgange har vi også søgt og fået penge fra corona-hjælpemidlerne. Generelt er billedet, at vi kun får en mindre andel af de tab, som vi opgør. Puljerne er stærkt overtegnede og derfor får vi kun en andel af det ansøgte. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi hellere ville kunne gennemføre vores aktiviteter og på den måde være selvbærende. Men i mellemtiden må vi læne os op af de støtteordninger, der er. Generalforsamlingen har vi udskudt på ubestemt tid, med henvisning til force majeure. Vi afholder generalforsamlingen, når forholdene tillader det.

Frivillige – kom bare!

Der er fortsat brug for flere hænder i foreningen. Jeg ved, at der er plads til en mere i svømmeudvalget, samt at fodboldungdom mangler to medlemmer. Badminton-udvalget mangler også snart en formand, idet Tor efter lang tids tjeneste gerne vil have en afløser. Så bare sig til – henvend dig gerne til udvalgene, eller direkte til mig. Vi er klar til at sige velkommen!

Med sportslig hilsen,

Erling Glud Nielsen

Formand, FK 73