Års beretning fra eSport FK73

Vi har været i gang i et lille halvt års tid, og det har været en travl tid. Alt er nyt for os alle, og vi har ikke haft meget at støtte os op af, da der stort set ikke er andre esport klubber i Silkeborg kommune.

Det hele startede med et par gamerglade drenge, og et par forældre, der helt tilfældigt så et møde om esport, der blev afholdt i Ikast. Efter deltagelse i dette møde, blev det besluttet, at det kunne vi godt tænke os at have i Kragelund.

Fk73 blev kontaktet, om de havde interesse i at være base for dette, og her blev vi kun mødt med god opbakning. Tusind tak for det.

Vi startede op med at mødes på skolen, men der blev hurtigt indlagt fiber i Klubhuset, og vi rykkede herover. Det er super lokaler, der passer godt til esport.

Vi havde et fint fremmøde fra starten af, og det er stille og roligt blevet til flere og flere deltagere. Der kommer deltagere fra Funder, Engesvang, Vinderslev, Kjellerup, Voel og selvfølgelig Frederiksdal og Kragelund. Det er super dejligt med den store interesse, der er omkring esport FK73.

Lige pt. har vi mellem 15 og 20 deltagere pr. træningsaften, som afholdes hver onsdag kl. 18.00-20.00.

Til træning har vi fokus på læringen i spillet, den gode tone spillerne imellem, sunde kost og motionsvaner osv.

Vi er efter jul blevet meldt til turnering i DGI, og har 2 hold, der deltager. Et øvet hold, og et knapt så øvet. Det går godt for begge hold, og vores øvede hold er allerede rykket en liga op.

Vi har en god solid grundstamme af kompetente trænere, og udover det kommer der på skift en del unge mennesker, der har interesse i gaming, og giver en hånd med. Det er lækkert, så vi kan tilbyde vores deltagere en god træning.

Vi har fået et sponsorat, der betyder vi kan investere i computere til klubben, så vi også kan tilbyde esport til børn og unge, der ikke selv har en pc. Det glæder vi os til.

Vi har på nuværende tidspunkt gang i at undersøge om kælderen kunne danne faste rammer for os, så vi kan få plads til at opstille computer. Det håber vi meget kan lade sig gøre.

Den store interesse, der er omkring esport, kan vi også mærke udefra, da vi er blevet kontaktet af Silkeborg Kommune, om vi ville komme og holde et foredrag for de andre klubber i området. Vi er blevet kontaktet af DGI, om vi vil komme og holde et foredrag i nærheden af Viborg. Der har været besøg fra Ålborg universitet af et par unge gutter, der skriver afsluttende opgave omkring esport. Avisen har kontaktet os, og har skrevet en pæn stor artikel omkring skærmtid med focus på esporten. Vi er skriftligt blevet kontaktet af studerende, der også havde focus på esport i en større opgave. Alt dette er med til at bekræfte, det er det rigtige, vi har gang i, og vi syntes, det er et super spændende projekt:)