Årsberetning fodbold senior 2017

I 2017 startede vi nye traditioner. Siden kampbanens etablering for mange år siden, så har vi altid haft plads ovre ved grusvejen, men vi har besluttet at flytte over til bakken, så vi er tættere på den nye hal og omklædningsrum. Derudover har vi planer om at etablere en ”tribune” op ad bakken. Der var lige nogen der skulle vende sig til det, men det er taget godt imod.

Førsteholdet skulle i år etablere sig i serie 4 efter nedrykningen sidste efterår. Målet var mere at få sammenspillet de unge spillere, som var kommet op på førsteholdet i løbet af efteråret – end at satse på en oprykning. Holdet sluttede på 4. pladsen – et godt stykke fra nedrykningen, men også et godt stykke til 1.pladsen. I efteråret var der lidt større forventninger til holdet og de var længe med i kampen om oprykningen, men de tabte desværre pusten lidt til sidst og sluttede på 3. pladsen. Næste år håber vi på en oprykningsfest igen.

Serie 5 havde en flot forårssæson og sluttede på en fin 3.plads – fire point fra 1.pladsen. Igen med en stabil stamme af spillere . Efteråret var det desværre lidt hårdere. De kom i en forholdsvis hård pulje og det var ikke helt så nemt at stille hold som i foråret af forskellige årsager. Næste år kommer der en ny ved roret, da en af de faste spillere har sagt ja til at stå for holdet.

Dameholdet har været en stor succes i år, hvor der kommer flere og flere spillere til. Det er lige før de kan stille med to hold. Det resulterede i en flot førsteplads i puljen i foråret. I efteråret har det været lidt sværere, da de kom i en enorm svær pulje og var lidt plaget af skader og afbud, men de sluttede alligevel på en fornem 4.plads. Kvinderne kan ikke få nok af fodbold og de er fortsat i den nye hal med futsal og har været til det første stævne.

Oldboysholdet var næsten en tro kopi af sidste år. Et dårligt forår resulterede i en lidt lettere pulje i efteråret, men der fandt de melodien igen og var rimelige suveræne – kun Vinderslev var bedre. Så det blev en flot 2.plads.

I år har vi fået enorm glæde af den nye hal, som giver en masse nye muligheder og giver meget mere liv omkring klubhuset. Vi glæder os til senere i år, hvor alle udenomsarealerne gerne skulle stå færdig. Vi vil få stor glæde af multibane og det store terrasseområde. Derudover har vi efter mange års kamp endelig fået lysanlæg i Kragelund, så vi nu kan træne hele året rundt og ikke længere er nødsaget til andre løsninger her sidst på sæsonen, hvor det bliver mørkt.

Afslutningen på året kulminerede igen med et brag af en afslutningsfest i klubhuset, hvor vi igen var over 50 personer. Klubben har været rigtig glade for opbakningen fra spillere og sponsorer igennem hele sæsonen. Vi sætter stor pris på, at der stadig er masser af opbakning til fodbold senior i FK73.

Det ser ud til at vi igen i år kan præstere et pænt overskud til klubkassen. Det er vi stolte af, da vi er en meget udgiftstung afdeling. Det skyldes i høj grad et kæmpe arbejde omkring sponsorer. Så stor tak til dem og de frivillige.

Dette var mit sidste år som formand for fodbold senior og tager derfor en pause. Jeg vil i den anledning sige tusind tak for indsatsen til de frivillige i fodbold senior og alle de andre frivillige i FK73 – I gør det fantastisk. Tak for samarbejdet til bestyrelsen i FK73. Det har været enormt spændende, sjovt og lærerigt igennem alle årerne.

Tak for nu

På vegne af Fodbold senior
Jens Peter Thorsager