En af de ting, som jeg tror de fleste af os her i vores lokalområde værdsætter allermest, er vores svømmebad. Sådan en sommerdag bare at komme forbi, enten som familie for at bade, eller bare komme forbi og spise en is, det bliver man glad af. Og børnene fra vores lokalområde har altid været gode til at svømme og som forældre har vi trygt kunnet lade vores børn give den fuld gas, når det handler om vandaktiviteter. Sådan har det været, siden badet blev bygget i 1972.

Men ingenting kommer af ingenting, kun lommeuld, som Storm P en gang udtrykte det. Sådan er det også med børn, der kan svømme. Det at svømme er noget man lærer. Og vores børn lærer det ved at få instruktion, opbakning og opmuntring i trygge rammer. Og så skal der være en passende blanding af leg og træning. Det kræver alt sammen, at der er nogen, der dels får rammerne på plads, dels har lyst til at hjælpe børnene med at knække koden til at kunne svømme.

I FK 73 har vi i mange år stået for undervisningen i svømmebadet. Det vil vi frygtelig gerne kunne blive ved med, men vi mangler akut både et svømmeudvalg og en eller flere instruktører. Svømmeudvalget organiserer og sørger for, at der er styr på hold og tilmelding, og sørger for opbakning ti instruktørerne. I svømmeudvalget behøver man ikke være en haj til at svømme, bare man er en ørn til at få styr på tingene.

Som instruktør skal man selvfølgelig kunne svømme, og have lyst til at lede aktiviteterne med børnene. Er der brug for et kursus, før man føler sig klar til opgaven, så er vi naturligvis med på det. Som svømmeinstruktør får man en betaling per time. Svømmetræningen kører fra cirka sidst i maj til først i september med en indlagt sommerferie pause, så det er på den måde ret overskueligt.

Der er et afgående udvalg, der er indstillet på at hjælpe de nye godt i gang og der er instruktører til voksen-holdene.

Kunne du se dig selv være med til at bære stafetten videre, så tag fat i afgående svømmeformand Marlene Sørensen (Mobil 2942 9144, mail krage2302@gmail.com) eller formand for FK 73 Erling Glud Nielsen (Mobil 2543 8834, mail erling.glud.nielsen@gmail.com).

Vi glæder os,

Erling

Formand, FK 73