Året 2023 bød på en lidt turbulent start på svømmesæsonen. Der var intet udvalg og derfor udsigt til at svømning ikke kunne udbydes i FK73. Men den garvede og utrættelige ildsjæl Anna Grethe trådte til og sideløbende med alt det øvrige arbejde med FKs venner, fik hun udarbejdet et svømmeprogram, stablet et trænerteam på benene og fundet et nyt svømmeudvalg. Vi ved, at det har været et kæmpe arbejde for dig, AG, så stort tak for din indsats på vegne af de i alt 85 børn og voksne, som havde glæde af svømmeundervisning i år.  

Et nyt svømmeudvalg trådte til godt hjulpet på vej af AG, Erling og den tidligere formand Marlene Lund Sørensen. Det nye udvalg bestod af Luise, Lonni samt undertegnede, og man kan vist roligt sige, at vi ‘asfalterede, mens vi kørte’. Men vi havde en gejst og et gå-på-mod, så vi grinede af vores uvidenhed og lod os ikke slå ud af kurs. Konstant stødte vi på spørgsmål, som Marlene heldigvis var behjælpelig med at give os svar på. Så også en stor tak til hende for at ‘levere asfalten’ og hjælpe os godt på vej.

Svømmeudvalget har afholdt 2 arrangementer i løbet af sæsonen. 

Først var det ‘Lørdagssjov i badet’, hvor der kom 2 børn ud over vores egne. Om det ringe fremmøde skyldtes tidspunktet, som var i sommerferiepausen eller om det var vejret, som pludselig gik fra høj solskin og 25 grader til regnvejr og 18 grader, kan vi kun gisne om. Men de få børn, der var, nød godt af al den kage, vi havde bagt.

Det andet arrangement, vi afholdte, var svømmeafslutning med diplom- og medaljeoverrækkelse samt planlagte aktiviteter i vandet. Det blev en stor succes. Både hvad angår fremmøde og børnenes begejstring. En af aktiviteterne var, at børnene i hold skulle bygge en tømmerflåde, som skulle fragte 2 børn, med en tør avis hver, fra den ene bred til den anden. Det var fedt at se børnenes engagement og evne til samarbejde komme i spil. De store hjalp de yngste og de yngste bød ind med gode idéer. Efterfølgende fortsatte en stor del af børnene med flådebyggeriet.

Til arrangementet havde vi opfordret forældrene til at komme med forplejning, så de mødte talstærkt op med saltstænger, vandmelon, mini müslibarer mm. Svømmeudvalget stod for kaffe og saft. Alt i alt en brag af en afslutning på en lidt turbulent sæson.

I svømmeudvalget glæder vi os til at gå 2024 i møde med lidt mere indsigt i maskineriet, så vi kan være mere på forkant end bagkant.

På vegne af svømmeudvalget

Birgitte Thorsager, formand