Årsberetning fra svømmeudvalget.

Svømmeundervisningen

2016 blev et fint år for svømmeafdelingen, med både gentagelse af gamle traditioner og nye tiltag. Vi har haft fulde hold de fleste aftener – holdene for børnehavebørn og op til 4. kl. har været fuldt bookede.Vores populære vandgymnastik tirsdag formiddag med Hanne Susgaard har i år sat rekord med 26 tilmeldte. Holdene for børn fra 5. kl. og op oplevede vi ikke så stor tilslutning fra. Vi valgte at have et max. Antal på 15 børn på hvert hold for at sikre kvaliteten af undervisningen, og det har vist sig at være et passende antal. Vi har haft dygtige instruktører; Ellen Marie, Christina, Mathias Uhrenholt og Asbjørn, samt Simon Uhrenholt og Caroline Huus Uhrenholt som hjælpetrænere på holdene med de mindste børn.

Vores populære vandgymnastik tirsdag formiddag med Hanne Susgaard har i år sat rekord med 26 tilmeldte. Vi har også haft AquaZumba på programmet med Bodil igen – i år foregik det søndag formiddag,  6 gange inden sommerferien.

 

De nye tiltag  har været motionssvømning med Christina som instruktør onsdag aften for voksne, der gerne vil forbedre sin svømmeform eller lære nye svømmeteknikker. Der har været 3-4 på holdet og vi håber det fortsat kan køre, gerne med flere tilmeldte. Motionssvømningen uden opsyn om aftenen har ikke været brugt ret meget i 2016, så vi håber at FK Motionsafdelingen evt. vil overtage tiderne i bassinet i 2017.

 

Vi har også som forsøg prøvet at starte svømningen allerede 17.30 når Svømmebadet skulle til at lukke for betalende gæster. Det har fungeret perfekt for os, da vi kunne overtage et åbent bad med svømmevinger og bælter der allerede stod klar ved bassinkanten. Det har også passet godt for de mindste børn, som har kunne komme hjem tidligere end ellers. Vi vil tale med badet om ordningen kan fortsætte, evt. med en justering på 15 min, så vi overtager 17.45 og livredderne kan nå at lukke kiosken inden vi rykker ind.

 

Svømmeafslutning

Vores svømmeafslutning kom til at stå i Olympiadens tegn, inspireret af et tidligere svømmeudvalg samt de flotte resultater vi så fra de danske svømmere i Rio til OL 2016. Vi havde indmarch med havefakkel, flaghejsning og forskellige aktiviteter i og omkring bassinet. Hver gennemført aktivitet gav en farvet tusch-ring på hånden, så når børnene havde gennemført alle aktiviteter, havde de  alle 5 OL ringe som en ”tatovering”.

 

Vi var så heldige at Svend Børge og resten af bestyrelsen fra Brugsen havde ansøgt om støtte til svømmeafslutningen. Vi fik bevilget for 2500 kr. varer fra Brugsen, så alle der dukkede op til afslutningen kunne få gratis boller med smør, syltetøj eller pålægschokolade, slik, frugt og juice. Der var også gratis kaffe til alle voksne. Det var virkelig dejligt for os i svømmeudvalget, for bestyrelsen fra Brugsen stillede også op med bod og personale til at servicere alle gæster. Da børnene fik overrakt deres svømmediplomer, kunne de også bryste sig med en flot guldmedalje med chokoladefyld J

 

Sæsonen 2017

Der er desværre ikke nogen fra det nuværende svømmeudvalg der ønsker at fortsætte, så der bliver skiftet ud på alle poster til 2017 sæsonen. Christina Borgen, Anna-Lise Jensen, Diana Overgaard og Kathirne T. Uhrenholt træder ud, og Marlene Sørensen og Mette Hoeck-Pedetsen udgør indtil videre det nye svømmeudvalg. Der kan godt bruges 2-3 udvalgsmedlemmer mere, så hvis der er nogen der skulle have tid og lyst, tager udvalget gerne imod J For sæsonen 2017 er der  allerede trænere på plads på de fleste hold, og det nuværende svømmeudvalg hjælper det nye i gang.

 

På vegne af Svømmeudvalget

Kathrine T. Uhrenholt